Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Η μαμά μου η καλή, καθαρίζει με Roli (The Outing Vol.1)


Πάλι έχω τρελά καλή διάθεση. Τι μου συμβαίνει; Δεν μπορώ άλλο πια. Έχω καταπιεί το χάπι της ευτυχίας και δεν το ξέρω;
Ο Λοστθοτς με λέει πως δεν γράφω πια προσωπικά και εγώ είπα να το αναλύσω σε ποστ γιατί θα μου πάρει χώρο πολύ.
Δεν ξέρω. Μια οι προκλήσεις και το πόσο μου αρέσει να φτιάχνω κασέτες(παλιότερα), σιντις(ακόμα και τώρα) και λίστες στο ραπιντσεαρ(εσχάτως), ήρθε και έδεσε το γλυκό. Αν και νομίζω ότι μέσα στα κείμενα όλων μας, ακόμα και όταν γράφουμε για τον Τριστανο και την Ιζολδη, έχει κομμάτι του πρωινού μας και του μεσημεριού μας και της μέρας μας ολόκληρης. Εδώ να πω και το ορθότατο της αποχής που την έχεις ανάγκη μερικές φορές. Του παιχνιδιού και άλλων άσχετων, άκυρων και χαρούμενων. Μάλλον φταίει ότι ο Πέτρος είναι ακόμα στην εντατική και εγώ έχω αναλάβει την διαχείριση. Δεν είμαι τόσο γοητευτικός-αν ήταν έστω και λίγο εκείνος-, είμαι λιγότερο μαλάκας και έκανα και outing στη μάνα μου που εκείνος δεν ήθελε.
Τι έγινε στο ξεμπρόστιασμα στη Μάνα-παρεμπιπτόντως το έχω κάνει εδώ και 3 εβδομάδες αλλά ξέχασα να το αναφέρω- ρωτάς;
Τι να γίνει;
Τα κλασσικά;
Όχι τα κλασσικά! Εδώ είχαμε να κάνουμε με μια αποκάλυψη. Αυτή δεν είναι μάνα! Είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος(όχι της ελληνικής κυβέρνησης, της ελβετικής που είναι και πιο ανοιχτόμυαλοι).
Πέρα από το αρχικό γούρλωμα του ματιού, η συζήτηση κύλησε χαλαρά, χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες, δίπλα από το τζάκι και μόνο σοκολάτα ζεστή δεν ήπιαμε να λέμε τα διάφορα. Είναι που το χειρίστηκα διπλωματικά. Πρώτα έφερα την συζήτηση σε ένα σημείο ώστε να με ρωτήσει τι κάνω, πως περνώ ερωτικώς και αν θα παντρευτώ. Μετά της είπα ότι έχω σχέσεις με άντρες-πόσους ακριβώς ήθελε να ρωτήσει αλλά το έπαιζε-, μετά έγινε αυτό με τα μάτια που λέγαμε και ρώτησε η Ελληνίδα μαμά: «Τι εννοείς;»
Για να μην μείνει με την απορία της εξήγησα και έπαιξα μετά το καλό μου χαρτί δηλαδή την φράση «…ξέρω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τις σχέσεις μας για πάντα…».
Εδώ αγαπητό μου παιδί μπαίνει υπόγεια το νοούμενο «Είμαι οικονομικά και συναισθηματικά(αυτό παίζει) ανεξάρτητος. Μένω μόνος και μακριά. Είμαι έτοιμος για όλα. Πρόσεξε πως θα το χειριστείς, μητέρα».
Το πιάνει το υπονοούμενο η μμμαμά και σκέφτεται «Κάτσε τώρα γιατί αυτός μπορεί να μας φτύσει κανονικότατα και να τον ξαναδούμε στην κηδεία μας που θα έρθει να με νεκροφιλήσει(χτυπάμε όλοι ξύλο ομαδικά γιατί αγαπώ την μαμά μου μέχρι την τελευταία της σταγόνα και μόνο που το λέω ανατριχιάζω)».
Έτσι και έγινε μια συζήτηση ήρεμη, χωρίς καν ένα βούρκωμα βρε αδερφέ, μια φωνή, ένα κάτι τελοσπαντων! Μου είπε μήπως να προσπαθούσα να το αλλάξω(απορρίφθηκε), να έκανα ξανά σχέση με μια «κοπελίτσα» (δεν είμαι και μελλοντολόγος αλλά δεν το βλέπω να έρχεται), να προσέχω(κλασικό ακόμα και αν έχεις παραμεγαλώσει), πολλά γίνονται(εμένα θα μου πεις; Δεν τα βλέπω;), για έναν τυπά του κοινωνικού της περίγυρου που μεθάει (λέει) και την πέφτει σε όλους τους φίλους του σε δημόσιες εκδηλώσεις(αν μιλάμε για ζωοπανήγυρη, που γίνεται συχνά σε μια κοντινή στην Αθήνα πόλη, τότε είναι λίγο κινκυ) και άλλα επίσης στον ίδιο τόνο σαν να κάναμε κουβέντα για μια αποτυχημένη εξεταστική στο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή «δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις αλλά τι να κάνουμε τώρα, να πεθάνουμε;».
Να φανταστείς της είπα ότι περίμενα να το φέρει βαρέως, γιατί έχω ακούσει κάτι εξτριμ αντιδράσεις τύπου «Φύγε από το σπίτι, ανώμαλε» και μου απάντησε με μια ηρεμία : «Σιγά… Κανείς δεν τα κάνει αυτά. Και αυτοί που ακούς δεν είναι έτσι(δεν το έπιασα το τελευταίο αλλά ένιγουει)».Οπότε και εγώ σκεφτόμουν μήπως έχει αρχίσει γιόγκα και την έχει δει ειμαι-παντα-ηρεμη-γιατι-εχω-ευαισθητα-τσακρας ή μήπως μέσα στα χάπια για την χοληστερίνη έχει πέσει και λίγη διαζεπαμη(Βαλιουμ αμόρφωτε άνθρωπε)!
Λάθος σκέψεις φιλαράκι(αυτό που μια γράφω καλιαρντα και την άλλη στρειτ, πολύ με έχει μπερδέψει)! Η γυναίκα είχε σχέδιο!!! Σου λέει θα του την φέρω από αλλού. Με φέρνει λοιπόν στο σημείο όπου την ρωτώ «πως θες να το διαχειριστώ γιατί εσύ ζεις με τον ίδιο κύκλο τόσα χρόνια και σε μια κλειστή κοινωνία» και εννοούσα συγγενείς και λοιπούς και γενικά ότι περιφέρεται και συνδέεται με το πατρικό μου.
Για να μην στα πολυλογώ (που ήδη το κάνω) μου ζήτησε να μην το μάθει κανείς. Ούτε καν τα αδέρφια μου!
«Σύμφωνοι, απλά να ξέρεις ότι δεν μπορώ να κρατήσω επαφές με κανέναν γιατί θα πιέζομαι όταν για παράδειγμα θα με ρωτούν για τις σχέσεις μου ή πότε θα παντρευτώ και τέτοια»
«Δεν είναι ανάγκη να απαντάς και συ» μου γυρίζει η μάνα. «Γιατί να τους δίνεις λογαριασμό;» σαν να μου τα μπέρδευε λιγάκι η δεν-παιρνεις-δεν-δινεις-λογαριασμο μανα
«Ρωτάει κανείς γιατί δεν παντρεύτηκε ο θειος σου ο Τάδε;» ποιος;
«Γιατί δεν παντρεύεται ο Νίκος της Καιτης;» έλα μου;

(συνεχίζεται… γιατί κουράστηκα…)

13 σχόλια:

Μεθυσμένη Καρδιά είπε...

Εντάξει είσαι και μεγάλος άνθρωπος δεν είσαι και κανένα πιτσιρίκι να σε επιπλήξει αγαπητέ Πέτρο.Εμένα η μάνα μου πάλι είναι θεούσα και θα δυσκολευτώ μεχρι να της το πω.Εδώ η αδερφή μου έχει κόψει κάπως τις επαφές...

the boy with the arab strap είπε...

επρεπε να σε βαλω στην πριζα .
τι να πει και η μανα κατα βαθος μεσα της το ηξερε ,αλλα δεν θελει να το πιστεψει .
και καλα σου λεει ,αναφορα θα δωσεις το τι κανεις , εσυ επιλεγεις σε ποιους μιλας , κι αν στραβωσουν προβλημα τους . καλημερες χαρουμενες.

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Tο αντιθετο! Μαλιστα μου ειπε ότι δεν ειχε περάσει ποτε από το μυαλο της και ηταν το τελευταιο πραγμα που θα περιμενε να ακουσει. Δεν με λες και κουνιοτραμπαλη!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

γιατί ο νίκος της καίτης είναι δικός μου

μια χαρά η μάνα. εκτός αν υπάρχει καμιά ανατροπή στην συνέχεια...

One Big DJ είπε...

MIA XARA PIGE ;)

uberbastard είπε...

Δεν μου εβαλες σαουντρακ για το outing vol 1

tovenito είπε...

διακρίνω μαεστρία και χειρουργικούς χειρισμούς. αν και δεν νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι τόσο απλή (αν και το εύχομαι)

stella είπε...

δεν επρεπε να πεις τπτ.
επρεπε να καλεσεις εμενα για καφε και να με συστησεις!
μετα θα αλλαζεη ιστορια για παντα!
εγω που ξερω να χειριζομε τετοιες καταστασεις θα της ελεγα πως ο πετρος κυρια .... ειναι καλο παιδι προκομενο
αλλα αν ειναι να παντρευτει θελει νυφικο,τουλια και γοβα καλογηρου!
μια χαρα το δεχτηκε......μεχρι να το φιλτραρει καλυτερα!
παντα οι μαναδες ελπιζουν πως ακουσαν λαθος και πως ειναι περαστικο.

mahler76 είπε...

καλά η σπόντα για τον Τριστάνο και την Ιζόλδη ήταν πολύ επιτυχημένη. Πάντα σε ό,τι γράφουμε υπάρχει το προσωπικό στοιχείο μέσα.

Χαίρομαι που πήγε καλά πάντως η κουβέντα με την μαμά.

Καλό βράδυ.

the boy with the arab strap είπε...

ενστικτωδως το γνωριζε απλα δεν το καταλαβαινε , δεν ηξερε τι ηταν . οι περισσοτερς μαναδες το διαισθανονται .

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Η συνέχεια είναι εξίσου χαλαρή μη νομίζετε. @ουμπερμπαστερντ: Γιατί τα άλλα που έβαλα τα κατέβασες; @στελλα: κερδίζεις πάλι το βραβείο γιατί ένα δίκιο ως προς το φιλτράρισμα το έχεις αν και η μάνα είναι διακριτική μάνα. Για νυφικό δεν το κόβω γιατί δεν είναι του τύπου μου, άσε που δεν με κολακεύει το άσπρο. Γόβα όχι γιατί βολεύτηκα με ένα ημιμποτο από του Κοζάκου. Πάει μόνο με τζην!!! @λοστθοτς: Παίρνεις και συ ένα βραβείο γιατί συμφωνώ εν μέρει

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

πωπω, είπα κι εγώ μια φορά να ξενοκιμηθώ και να αφήσω το λαπιτόπι σπίτι και το έχασα αυτό. εγώ όταν το είπα στον αδερφό μου, το έκανα από τηλέφωνο, ήμουν σε διακοπές και ήθελα να τον αφήσω να το σκεφτεί, μη μού πετάξει και τίποτα. τελικά δεν είπε τίποτα. εντυπωσιάστηκα.

ουφ.

α, κάτι άλλο. αν θες το αφιέρωμα στους stereo nova, μπες στο www.offradio.gr, κάπου λέει offcasts, εκεί θα το βρεις να το κατεβάσεις. αποθεώστε με τώρα (τι έχω πάρει πάλι).

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

epishs molis suneidhtopoihsa oti egrapsa lathos to koimhthw. apologies. apapa. afth h kourash tha me skotwsei eventually.

Myspace profile:Πήγα κ' ήρθα, που λενε...

Αν με βαρεθηκες...

Σημειωση για τις ετικετες...

Θεώρησα πρέπον να αναφέρω τον δημιουργό και τον τίτλο του έργου τέχνης που επισυνάπτω κάθε φορά στην εκάστοτε ανάρτηση… Ελπίζοντας να βοηθήσω έστω και λίγο την αισθητική μας… Δείτε λοιπόν τις ετικέτες…

Για Μένα

VerveEarth (Τι να κανω αφου με παρακαλεσανε οι ανθρωποι να τους διαφημισω!!!)

ok...that's just ego!!!