Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Τηλεγραφημα δεν το λες !


Τηλεγράφημα

Έσβησα όλο το μπλογκρολ στοπ

κατά λάθος στοπ

Ότι θυμόμουν το ξανά έγραψα στοπ

Ότι ξέχασα μάλλον έτσι πρέπει στοπ

Αλλά τρόμαξα στοπ

Στη σκέψη ότι μπορεί να έχανα και όλα μου τα κείμενα στοπ

Και τότε στοπ

Ακούστηκε μια φωνή στοπ

«Σιγά το Ευαγγέλιο!» στοπ

Όλο αυτό, που ακούω φωνές σαν την αγγελοκρουσμενη την Ζαν ντ’ Αρκ, με οδήγησε –εκτός του ψυχίατρου- και στο “γκουγκλάρισμα” περί μπλόγκιν, τα αποτελέσματα του οποίου και παραθέτω.

06/02/2008
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα Blogroll “Όταν ξεκίνησα με τα blogs, θεωρούσα τα blogroll κάτι πολύ σημαντικό...Με το πέρασμα του χρόνου είχε αρχίσει να με κουράζει η λογική του blogroll…Κάπου εκεί αποφάσισα να μεταφέρω το blogroll σε μια δική του σελίδα. Λίγο αργότερα σταμάτησα να ασχολούμαι με το blogroll και έπαψα να του δίνω σημασία…Φυσικά, μπορεί κάποιος να πει ότι ο σκοπός ύπαρξης του blogroll είναι η δικτύωση μέσω blogs, έτσι ώστε να μπορούν να μεταφερθούν οι επισκέπτες σου στα blogs που έχεις επιλέξει….Αντιθέτως, δίνω περισσότερη σημασία στους συνδέσμους που υπάρχουν μέσα σε Posts…Το παράξενο, είναι πως πάρα πολλά blogroll περιέχουν διάφορα blog που έχουν κλείσει από καιρό και τα links δεν οδηγούν πουθενά πια. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως ούτε καν οι ίδιοι οι blogger θυμούνται ποια blog έχουν στο blogroll τους”
Από το μέλος magica

16/04/2008
“Ρε Γιωρίκα δε με έχεις στο μπλόγκρολ; Φτου σου άτιμο στοιχείο, άμα ξαναδείς από μένα λίνκι να μου τρυπήσεις τη μύτη με σακοράφα σκουριασμένη...”
Σχόλιο σε έτερο μπλογκ

11/08/2008
“Γειάααα! Χαίρομαι που σου αρέσει. Θα σε επισκεφτώ σίγουρα! Σε πρόσθεσα ήδη στο μπλόγκρολ, φιλιά!”

Σχόλιο σε έτερο μπλογκ

15/04/2009
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία (τελευταία τροποποίηση κειμένου)
“Κατά τα ελληνικά δεδομένα κυρίως, το περιεχόμενο ιστολογίων συνήθως κυμαίνεται από περιγραφές γεγονότων που δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν κανέναν άλλο πλην του γράφοντος, μέχρι περιγραφές γεγονότων που δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν κανέναν άλλο πλην του γράφοντος, πολλές φορές εμπλουτισμένες με ψευτοκουλτουριάρικες παπαρδέλες, ψευτοφιλοσοφικά ερωτήματα και άλλα τέτοια πιπεράτα που θα μπορούσαν ιδανικά να αναγάγουν το περιεχόμενο σε ουσιαστικό, αλλά μόνο σε αντιστοίχου ψευτοεπιπέδου αναγνώστη. Για παράδειγμα, 100% έγκυρο περιεχόμενο ιστολογίου αποτελεί το τι έφαγε ο μπλόγκερ, γιατί επέλεξε να το φάει ενώ θα μπορούσε να είχε φάει κάτι άλλο, και ποιά ήταν τα αποτελέσματα της ενέργειας (χρώμα περιττωμάτων).

Σπανιότερα, συναντώνται ιστολόγια με πιο χρήσιμο περιεχόμενο.

Σε κάθε μπλογκ, ένα μπλοκ (συνήθως πάνω δεξιά ή αριστερά) αφιερώνεται για να μας πει λίγα λόγια για τον μπλόγκερ, π.χ. ηλικία, τόπο, ενδιαφέροντα, αγαπημένα φαγητά / μουσική / βιντεοπαιχνίδια, κ.ά. Ο μπλόγκερ έχει πολλούς άλλους μπλόγκερς φίλους. Μάλιστα, όσο περισσότερους, τόσο καλύτερα. Οι σύνδεσμοι προς τα μπλογκς των φίλων κατέχουν περίοπτη θέση (μπλόγκρολ), συνήθως στη δεξιά στήλη, και φυσικά καθένας απ' αυτούς παρέχει σύνδεσμο πίσω. Έτσι ναι μεν παγιδεύονται οι μηχανές αναζήτησης, αλλά γίνεται δουλειά δε”

Απλά προσθέτω

Τα μπλογκς συνεχίζουν να υπάρχουν παρόλα τα δυσοίωνα που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και παρά την έλευση του twitter

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει ένα δημοσιευμένο κείμενο, όπως και ο κρινόμενος να απαντήσει.

Από μόνο του το γεγονός ότι πολλοί μπλογκερ έχουν γίνει πραγματικοί φίλοι, αρκεί για να αντικρούσει όλα τα αρνητικά επιχειρήματα περί ενασχόλησης με την μπλογκοσφαιρα και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα έχει να κάνει με την χρήση του μέσου και όχι το ίδιο το μέσο.

"Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου"

14 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Και εγώ παλιά το ίδιο νόμιζα, ότι έχει μεγάλη σημασία, τώρα πια έχω το ρίντερ οπότε ασχολούμαι μια φορά στο δίμηνο μαζί του και αν.. :)

Kος Μηδενικός είπε...

Το blogroll έχει ένα ενδιαφέρον μη τρελαθούμε κιόλας! Τη πρώτη εικόνα του Blogger μπορεί να την παίρνεις από τα κειμενά του, αλλά η δεύτερη είναι σίγουρα από το Blogroll του. Πάει κατά τη λαϊκή παροιμία "δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι!"...

b|a|s|n\i/a είπε...

και για να μην έχεις φόβο να χάσεις όλα σου τα κείμενα:
πανόπτης/ ρυθμίσεις/ βασικό/ στα εργαλεία ιστολογίου κλικ στο εξαγωγή ιστολογίου/ λήψη ιστολογίου.
όπου σε ένα αρχείο .xml αποθηκεύονται και κείμενα και σχόλια και όλα.
καλησπέρα σου.

tovenito είπε...

εγώ που έχασα ολόκληρες αναρτήσεις τι να πω;;λολ!
το μπλογκρολ είναι μια βιτρίνα.
εξάλλου πολλοί διαβάζουν αυτούς που δεν έχουν στο ρολ ή και το ανάποδο!

stella είπε...

να σου πιασω λιγο το κωλαρακι?

ασωτος γιος είπε...

θεωρω το σχολιο του Spy_force το πιο ουσιαστικο απ ολα μ ιας και δε ξερω ο σεξυ μπλογκερ εγω δηλαδη, τι ειν αι μπλογκ ρολ και ριντερμ οκ ξερω το τουητερ

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

ηφαιστιωνα@δεν το εχω δοκιμασει η αληθεια ειναι

σημειο μηδεν@μηνν ξεχνας οτι το μπλογκρολ μπορει να βριθει δημοσχετιστες. Με τα κειμενα εχεις μια ενδιαφερουσα εικονα νομιζω

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

μπασνια@το εκανα. ευχαριστω σε

τοβενε@με βρισκεις απλα συμφωνο

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

σπαι φορς@ τοσο μακρυ χερι εχεις πια;(μην απαντησεις ξερω τι θα πεις!!!

νικο@α-πο-κλει-ε-ται να μην ξερεις!!!

another george blog είπε...

Συγχαρητήρια! είμαι σίγουρος ότι είσαι ικανός να σβήσεις όλο το google αν σου δωθεί η ευκαιρία!

Εγώ να πω την αλήθεια μου, το blogroll το χρησιμοποιώ. Κοινώς, από εκεί κάνω κλικ για να διαβάσω τα αγαπημένα μου μπλογκ, δεν χρησιμοποιώ τον Reader (μου αρέσει να επισκέπτομαι "κανονικά" ένα μπλογκ, έστω κι αν ο reader το κάνει ευκολότερο)

Αν αύριο εξαφανιστεί το διαδίκτυο τουλάχιστον θα ξέρουμε ποιον να κατηγορήσουμε!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

anothergeorgeblog@ενα λαθος εκαμα
πρεπει να πληρωσω;

another george blog είπε...

Πρώτα το λάθος με το πισί σου και τον τεχνικό. Τώρα αυτό! μια του κλέφτη δυό του κλέφτη είσαι! πρόσεχε!
Την τρίτη θα σε κάνουν τσακωτό.

Δεν εννοώ την Τρίτη ως μέρα, εντάξει;

Ephemeron είπε...

Τα blogs υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν, και κατα τη γνωμη μου θα αλλαξουν πολυ στο μελλον... Νομιζω σιγα-σιγα ολο και πιο πολλα θα γινονται video-blog, με αλλα λογια, βιντεογραφεις τον εαυτο σου να λεει οτι θα ηθελες, αντι να γραψεις. Επισης αν δεν θελεις να βαλεις τον εαυτο σου, βαζεις ενα δικο σου βιντεο και απο πανω τη φωνη σου... κλπ Ολα αυτα τωρα πανε πολυ σιγα γιατι ειναι ελαχιστοι οι bloggers που εχουν δικη τους HD video camera, που ξερουν να κανουν video capture, video editing, audio editing, κλπ, κλπ... Νομιζω εχουμε να δουμε πολλα στο μελλον σε οτι εχει σχεση με blogs...
(..."Stop me if you think that you've heard
This one before"...)
Καλη σου εβδομαδα.

Provato είπε...

το βασικό είναι να γράφουμε

κ μετά να διαβάζουμε ό,τι μας κάνει ότι αξίζει...

αλλά το βασικό είναι να γράφουμε!

xxxx

Myspace profile:Πήγα κ' ήρθα, που λενε...

Αν με βαρεθηκες...

Σημειωση για τις ετικετες...

Θεώρησα πρέπον να αναφέρω τον δημιουργό και τον τίτλο του έργου τέχνης που επισυνάπτω κάθε φορά στην εκάστοτε ανάρτηση… Ελπίζοντας να βοηθήσω έστω και λίγο την αισθητική μας… Δείτε λοιπόν τις ετικέτες…

Για Μένα

VerveEarth (Τι να κανω αφου με παρακαλεσανε οι ανθρωποι να τους διαφημισω!!!)

ok...that's just ego!!!